Två tips för att öka säkerheten på din webbplats

WordPress har många fördelar. Det är ett enkelt men samtidigt otroligt kraftfullt system. En av många fördelar är att hela projektet är öppen källkod – det vill säga att vem som helst kan ta del av hur plattformen är uppbyggd. Det är dock en fördel som i bland kan anta formen av en nackdel. Den öppna källkoden underlättar nämligen för illasinnade personer att ta del av säkerhetsbrister i WordPress. Därför är det otroligt viktigt att hålla systemet uppdaterat. Så fort det kommer en ny version av WordPress bör du uppdatera till den. Även plugins  och teman bör hållas uppdaterade. Var noga med att ta backup på alla dina filer!

En annan åtgärd du bör vidta för att öka säkerheten på din hemsida är att säkra kommunikationen mellan besökarna och servern. Det gör du med hjälp av ett SSL-certifikat. Med ett sådant ser du till att ingen obehörig får tillgång till känslig information som skickas till webbservern. Det är speciellt viktigt om du handskas med lösenord eller kontouppgifter. SSL kostade länge många hundralappar i årsavgifter, men så behöver det nödvändigtvis inte vara längre. Det finns gott om svenska webbhotell med gratis SSL nu för tiden. En åtgärd som alltså inte kostar någonting – men garanterat kommer öka förtroendet för din webbplats.

Alltså, två snabba tips för en säker WordPress-installation: håll hela systemet uppdaterat och installera ett SSL-certifikat. Säkerheten är viktig både för dig som ägare och för dina besökare, tänk på det!